Cât de mult, şi totuşi cât de puţin: California Dreamin' de Cristian Nemescu

Author Mihnea Căpraru
Date June  6, 2007
Community Rating
Round_largeRound_largeRound_large
high

Cât de mult înţelege acest film România, şi totuşi cât de puţin are el din felul în care România înţelege. Cât de mult pătrunde Cristian Nemescu în naivităţile şi obsesiile noastre, şi totuşi cât de puţin are el din aroganţa celor care ştiu cum gândim. Cât de mult învăţăm despre noi în acest film, şi totuşi cât de puţin pretinde el să ne fie învăţător.

Cristian Nemescu este un pozitivist. El este liber de valori. El nu arată nici ce e bine, nici ce e rău. El arată ce e adevărat, pune degetul pe fapte. Acolo unde alţii ar pune degetul pe rană, sau poate ar mângâia voluptuos, Nemescu pune degetul pe fapte.

Un deget pe rană nu îţi arată adevărata durere, el tocmai ţi-o sporeşte. Iar un deget pe sfârc nu îţi arată adevărata plăcere, el tocmai ţi-o sporeşte. Dar Cristian Nemescu nu îţi atinge rănile şi nu îţi mângâie sfârcurile. El îţi atinge faptele. El nu îţi spune cum eşti bun, pentru că nu îţi spune ce ştiai, şi nu îţi spune nici cum eşti rău, pentru că nu îţi spune ce ştiai. El îţi spune ce nu ştiai, îţi spune cum eşti.

Cât de puţin te schimbă acest film, şi totuşi cât de mult o să te schimbi.


 
Cât de mult, şi totuşi cât de puţin: California Dreamin' de Cristian Nemescu has been beworded as romania.
If you wish to beword it too, log in.

People about Sibiu

Places in Sibiu

Sibiu Events

Sibiu Info

Advertise on this site
Română
Deutsch